Wormhole2 released!

Audio, MIDI and other software, not including effects or instruments
supersonic
Posts: 3
Joined: 16 May 2004, 00:54

Post by supersonic » 23 Jun 2005, 23:12

Ok, never mind the post I just wrote. I just got a very nice mail from apulsoft about the new version. And yes I will gladly donate as soon as I have set up a Paypal account.

Great Job Guys

michael
Site Supporter
Posts: 2007
Joined: 28 Sep 2002, 00:59
Location: Seattle
Contact:

Post by michael » 23 Jun 2005, 23:26

AdamJay wrote:
atariboy wrote: Where is Michael these days? I never see him on iChat anymore
work work work i believe.
and i think between Live and Wormhole 2, he got swamped with some beta testing :wink:
I think we're all talking about different Michael's. I knew I should have signed on as Lord Scorpion Viper!

I'm right now playing with W2, Reactor in Logic on the tower, and Live 4 on the powerbook. Firing MIDI clips sent to the tower via Tiger's Network MIDI. It works very well compared to Worhole 1. Honestly I didn't really use Wormhole much, the latency was just too high, it's much better now.
This is great! I think this weekend is going to be NICE! :)

atariboy
Forum Guru
Posts: 201
Joined: 03 Dec 2002, 09:08
Location: Melbourne, Australia
Contact:

Post by atariboy » 24 Jun 2005, 03:09

michael, i was thinking 'michael weeks' AKA endmusik(among other names link)

good to see it is working well for you.
music, blog, stuff: http://atariboy.com software: http://plasq.com
1.63g PB, Athlon PC, 20" iMac, MPC1000, AN1x, xStation, SK-1! + software 8)
UI Design: Rax, Wormhole2, Bidule, musolomo, 'plasq' iDrum, Zebra & Comic Life

User avatar
The Beatsmith
Posts: 2881
Joined: 15 Aug 2004, 20:52
Twitter: P_Leezy
Location: UK
Contact:

Post by The Beatsmith » 24 Jun 2005, 05:27

what kind of latency are we talking about here?

is it useable for software instruments?

600ms seems a bit high
Don't sit on my amp

Get your music mixed by pro's: http://www.onlinemusicmixing.co.uk/
Web: http://www.associatedminds.com
Twitter: http://www.twitter.com/P_Leezy

User avatar
AdamJay
Posts: 1084
Joined: 19 Jun 2004, 00:20
Location: Indianapolis
Contact:

Post by AdamJay » 24 Jun 2005, 09:11

The Beatsmith wrote:what kind of latency are we talking about here?

is it useable for software instruments?

600ms seems a bit high
beatsmith, that is kind of high. i meant to say 600 samples. which is about 13ms.
sorry for the confusion

download the demo and see what kind of latency you get yourself.
i would think that it depends on alot. if using ethernet, the quality of the cable is a concern and i just grabbed the only ethernet cable i had lying around. also the in/out latency of the 'slave' machine's soundcard itself may be a concern.

its not something i would use for live recording, but for mixdowns or Reaktor addicts on G4s its quite handy.

atariboy
Forum Guru
Posts: 201
Joined: 03 Dec 2002, 09:08
Location: Melbourne, Australia
Contact:

Post by atariboy » 02 Sep 2005, 11:12

Heyas

We released an update to wormhole couple days ago. 2.0.2
grab it here: http://plasq.com/wormhole

:)


(oops. URL fixed)
Last edited by atariboy on 02 Sep 2005, 13:50, edited 1 time in total.
music, blog, stuff: http://atariboy.com software: http://plasq.com
1.63g PB, Athlon PC, 20" iMac, MPC1000, AN1x, xStation, SK-1! + software 8)
UI Design: Rax, Wormhole2, Bidule, musolomo, 'plasq' iDrum, Zebra & Comic Life

User avatar
Ned Bouhalassa
Moderator & Site Supporter
Posts: 1835
Joined: 23 Sep 2002, 13:44
Location: NDG Montreal
Contact:

Post by Ned Bouhalassa » 02 Sep 2005, 13:26

Looks great. i'm having some trouble, though. I have a G4 1.33 laptop with Airport built-in, and a G5 dual 2Ghz. I'm using the ethernet port of my G5 to connect to a wireless router + cable. I've followed the simple instructions in the pdf but I can't get the G5 to hear the laptop. Should I be connecting the two using cables? I tried using FW800, but no go.
My website/blog: You Shoot I Score

atariboy
Forum Guru
Posts: 201
Joined: 03 Dec 2002, 09:08
Location: Melbourne, Australia
Contact:

Post by atariboy » 02 Sep 2005, 14:02

Hey Ned!. Try these points from the PAQ: http://plasq.com/wormhole/paq

Q. Why can't I make a connection?
A1. Before any connection can be made, the Wormhole2 channel needs to be given a name. This is necessary for the connection negotiation inside Wormhole2.
A2. The network might not be set up right. If any other network sercive like sharing files work, you are all set for WH2. What is important is that your network is a LAN and all the machines need to be on the same subnet (their IP addresses need to start with the same 2/3 numbers, depending on your subnet mask).
A3. Some network device (like a firewall) might be blocking the WH2 packets. In that case, please find out what type of firewall you are running and search the web for how to open ports 48100-48200 in that firewall.

That help at all?
music, blog, stuff: http://atariboy.com software: http://plasq.com
1.63g PB, Athlon PC, 20" iMac, MPC1000, AN1x, xStation, SK-1! + software 8)
UI Design: Rax, Wormhole2, Bidule, musolomo, 'plasq' iDrum, Zebra & Comic Life

parasitk
Posts: 267
Joined: 18 Jun 2003, 08:32
Location: NYC
Contact:

Post by parasitk » 02 Sep 2005, 14:09

atariboy wrote:michael, i was thinking 'michael weeks' AKA endmusik(among other names link)

Mike is finishing the next Wretch album, which I am co-mixing with him. It's being released on my "label". He's also been playing keyboards in my band (I, Parasite) live. And other stuff.

But this is way OT. I'll tell him people have been asking after him!
Image

endmusik
Site Supporter
Posts: 117
Joined: 12 Jul 2002, 10:30
Location: New York City, NY
Contact:

Post by endmusik » 02 Sep 2005, 14:16

parasitk wrote:
atariboy wrote:michael, i was thinking 'michael weeks' AKA endmusik(among other names link)

Mike is finishing the next Wretch album, which I am co-mixing with him. It's being released on my "label". He's also been playing keyboards in my band (I, Parasite) live. And other stuff.

But this is way OT. I'll tell him people have been asking after him!
I'm here! I'm here! :D

jeeze.... go away for a bit and the search party comes out....

atariboy - I'm on Ichat still (not at the moment) - I'll shoot ya a line in case my buddy icon isn't popping up when I come on.

Back to the thread guys :D
Michael Weeks
sythilix/the wretch/ivilion/etherine/darkfilter
Check out: http://www.endmusik.com

User avatar
Ned Bouhalassa
Moderator & Site Supporter
Posts: 1835
Joined: 23 Sep 2002, 13:44
Location: NDG Montreal
Contact:

Post by Ned Bouhalassa » 02 Sep 2005, 14:39

atariboy wrote:A2. The network might not be set up right. If any other network sercive like sharing files work, you are all set for WH2. What is important is that your network is a LAN and all the machines need to be on the same subnet (their IP addresses need to start with the same 2/3 numbers, depending on your subnet mask).
Hey Cris,

Well the machines have the same subnet, but file sharing seems to be broken, even though I've turned it on in the System Prefs. I can't access my G5 from my G4 PB (built-in Airport) using Network, as I keep getting a 'wrong password' message, even though I've tried both machines' admin pass (I'm the only user). Maybe that's the reason they're not WormHoling!
My website/blog: You Shoot I Score

fitch
Site Supporter
Posts: 52
Joined: 22 Apr 2003, 10:46
Location: dublin
Contact:

Post by fitch » 27 Jan 2006, 14:53

just ALOT behind the party LOL ..

but i just bought wormhole2 and linked up my mac desktop with a pc laptop ..


fantastic .. am running/recording maxxclaster toxik in logic


F**kin A!


are you wonderful planning on releasing any more goodie methinks :D

thanks plasq

atariboy
Forum Guru
Posts: 201
Joined: 03 Dec 2002, 09:08
Location: Melbourne, Australia
Contact:

Post by atariboy » 27 Jan 2006, 15:32

Did you get it working in the end Ned?

Claire, glad you are enjoying wormhole.

I bought your albums on Magnatune late last year :)
music, blog, stuff: http://atariboy.com software: http://plasq.com
1.63g PB, Athlon PC, 20" iMac, MPC1000, AN1x, xStation, SK-1! + software 8)
UI Design: Rax, Wormhole2, Bidule, musolomo, 'plasq' iDrum, Zebra & Comic Life

fitch
Site Supporter
Posts: 52
Joined: 22 Apr 2003, 10:46
Location: dublin
Contact:

Post by fitch » 27 Jan 2006, 15:46

thanks atariboy .. that's karma for you :D


fantastic bit of software. !

Nonz
Posts: 78
Joined: 16 Jul 2002, 17:31
Location: Costa Mesa, CA

Post by Nonz » 27 Jan 2006, 17:32

any plans to releasel a universal binary version of WH2? i would love to make the intel switch asap and this would be great with logic 7.2 on the macbook pro and my legacy:wink: plugs on my current powerbook g4.
MBP 2.4, Logic Studio, Live 6, Reaktor, Kontakt.

Post Reply